Η Σοφία και ο Άγγελος διερευνούν τα Μυστήρια

Στα Άρθρα by taxiarhes-moschato

Ένα νέο βιβλίο από τον Ναό μας και τις εκδόσεις Επιστροφή

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Σοφία και ο Άγγελος διερευνούν τα Μυστήρια

Ελάτε να ταξιδέψουμε παρέα με τον Άγγελο και τη Σοφία, δυο παιδιά Δημοτικού που μοιράζονται μαζί μας στιγμιότυπα από τις διακοπές τους στο χωριό των παππούδων, αλλά και την σχολική τους χρονιά στην πόλη. Μέσα από την ζωή τους και τις συναντήσεις που έχουν με διάφορα πρόσωπα ανακαλύπτουμε τα Μυστήρια και διάφορες λατρευτικές πράξεις της Εκκλησίας μας.

Τα κεφάλαια ακολουθούν τον εορτολογικό κύκλο της κατηχητικής χρονιάς και είναι γραμμένα με ζωντάνια και ιδιαίτερη φροντίδα. Συνοδεύονται από ποικίλες δραστηριότητες, παιχνίδια και κατασκευές, που σκοπό έχουν να εμπλουτίσουν με βιωματικό τρόπο και σύμφωνα με σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους τις κατηχητικές συνάξεις. 

Το βιβλίο αυτό «γεννήθηκε» μέσα στην ενοριακή συντροφιά του Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχάτου, καθώς οι καλές κατηχήτριες θέλοντας να κάνουν πιο θελκτικό το μάθημα.

Τα παιδιά   θα γνωρίσουν τις μεγάλες γιορτές της Εκκλησίας μας. Θα βρουν παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες από πολλές τέχνες (μουσική, θέατρο, εικαστικά), που μπορουν να μοιραστείς με τους φίλους τους, με εκείνους που λέγονται «αδελφοί» γιατί όλοι ανήκουμε στην ίδια μεγάλη οικογένεια της εκκλησίας.