ΣΕ ΣΕΝΑ, ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ…

Στα Άρθρα by taxiarhes-moschato

ΟΠΟΙΟΣ κι αν είσαι, λέει ο Κύριος – Αγάπη, σε σένα αυτή τη στιγμή ακουμπάει το χέρι μου. Αυτή η κίνηση θέλει να σου πει ότι σε αγαπώ και σε καλώ με τ’ όνομά σου. Ποτέ δεν έπαψα να σε αγαπώ, να σου μιλώ, να σε φωνάζω με τ’ όνομά σου. Άλλοτε μέσα στη σιωπή και στη μοναξιά. Άλλοτε εκεί όπου κι άλλοι ήταν συγκεντρωμένοι στο όνομά μου.


Αυτή τη φωνή πολλές φορές δεν την κατάλαβες, διότι δεν άκουγες. Άλλοτε πάλι την έπιανες, άλλα μ’ ένα τρόπο αόριστο και συγκεχυμένο. Μερικές φορές πλησίαζες να μου δώσεις την απάντηση της αποδοχής. Άλλες φορές μου έδωσες αυτή την απάντηση, αλλά χωρίς μόνιμη συνέπεια. Σταματούσες στη συγκίνηση του να μ’ ακούς. Οπισθοχωρούσες μπροστά στην απόφαση. Ποτέ ακόμη δεν πήρες την αποφασιστική στάση ν’ ακούς, ολοκληρωτικά και απόλυτα, την Αγάπη.

Να πού και τώρα έρχομαι σε σένα. Θέλω ξανά να σου μιλήσω. Σε θέλω ολόκληρον. Το επαναλαμβάνω, η Αγάπη σε θέλει μ’ ένα τρόπο ολοκληρωτικό και απόλυτο. Θα σου μιλήσω μυστικά, εμπιστευτικά, στην καρδιά. Βάζω το στόμα μου πολύ κοντά στ’ αυτί σου. Άκουσε αυτό που τα χείλη μου θα σου πουν με χαμηλή φωνή, αυτό πού θέλουν να ψιθυρίσουν για σένα.


Είμαι η Αγάπη, ο Κύριός σου. Θέλεις να μπεις στη ζωή της Αγάπης; Δεν πρόκειται για μια ατμόσφαιρα χλιαρής τρυφερότητος. Πρόκειται να μπεις μεσ΄ τη φλόγα της Αγάπης. Εδώ είναι η αληθινή επιστροφή, η επιστροφή στην πυρακτωμένη Αγάπη.

Θέλεις να γίνεις άλλος από εκείνον πού ήσουν, από εκείνον πού είσαι; θέλεις να είσαι και να υπάρχεις για τους άλλους και πρώτα για κείνον τον Άλλον και μαζί με αυτόν τον Άλλον, απ’ τον οποίον κάθε ον έχει την ύπαρξη; Θέλεις να είσαι ο παγκόσμιος αδελφός, ο αδελφός του σύμπαντος;

Άκουσε αυτό που η Αγάπη μου θα ήθελε να σου πει…

π. Lev Gillet (1893 – 1980)